דברו איתנו
בינה מלאכותית לטיפול באנדומטריוזיס

בינה מלאכותית לטיפול באנדומטריוזיס

07/08/2024

חברת הפמ-טק הישראלית EndoCure, שהקימו ד"ר הדס זיסו ופרופ' משה שהם, פיתחה מערכת אולטרה-סאונד רובוטית מבוססת בינה מלאכותית לאבחון ולניהול אנדומטריוזיס, מחלה כרונית קשה המשפיעה על מיליוני נשים ברחבי העולם

בדיקת אולטרה-סאונד

מנכ"לית EndoCure ד"ר הדס זיסו השלימה את כל תאריה בטכניון. היא בעלת תואר ראשון ושני בהנדסה ביו-רפואית ודוקטורט בהנדסת מכונות. בשנת 2023 הגשימה ד"ר זיסו את החלום שלה להשתמש בידע שרכשה לטובת עזרה לנשים בעולם, והקימה ביחד עם מנחה הדוקטורט שלה פרופ' משה שהם את חברת EndoCure לאבחון וניהול הטיפול באנדומטריוזיס.

אנדומטריוזיס הוא מצב כרוני שבו רקמה הדומה לרירית הרחם צומחת מחוץ לרחם, בעיקר בשחלות, במעי ובאזורים אחרים באזור האגן, גורמת לכאבים עזים ולמגוון תופעות אחרות ומשפיעה על הפוריות. לפי ארגון הבריאות העולמי, אחת מכל עשר נשים בגיל הפריון סובלת מאנדומטריוזיס.

חברת EndoCure מפתחת מערכת אולטרה-סאונד רובוטית מונעת בינה מלאכותית למיפוי מקיף של נגעי אנדומטריוזיס, המאפשרת אבחון מהיר יותר וטיפול מותאם אישית. המערכת מייצרת הדמיה תלת-ממדית המסוגלת לזהות נגעי אנדומטריוזיס ופתולוגיות זעירות אחרות שקשה מאוד לגלות במערכות הקיימות.

בראיון לאתר החדשנות הישראלי NoCamels מספרת ד"ר הדס זיסו על המערכת החדשנית של EndoCure ועל מה שהוביל אותה לחפש פתרון לבעיה הרפואית הנפוצה.

לכתבה המלאה באתר NoCamels >>

צילום: Pexels, Pavel Danilyuk

לשתף עם חברים