עשור לתחרות הרובוטראפיק ע”ש נדב שהם

הטכניון אירח ביום חמישי האחרון, זו השנה העשירית ברציפות, את תחרות רובוטארפיק ע”ש נדב שהם.

תחרות רובוטראפיק היא פרויקט משותף של מרכז הרובוטיקה ע”ש לאומי בטכניון, ארגון World ORT, ארגון “קדימה מדע” וההסתדרות הציונית העולמית בשיתוף עמותת YTEK וחברת Eytam Robotics.

התחרות נועדה להקנות לתלמידים ידע ומיומנויות הקשורים בנהיגה בטוחה ולהפחית את מעורבותם של נהגים צעירים בתאונות דרכים, וזאת באמצעות פיתוח של מכוניות אוטונומיות ולימוד עצמי של רובוטיקה.

התחרות ממוקדת בבניית כלי רכב אוטונומיים הנדרשים לנהוג אוטונומית בסביבה המדמה נסיעה בעיר, והשנה השתתפו בה כאלף תלמידים מישראל ומחו”ל – מארה”ב, מארגנטינה, מרוסיה, ממקסיקו ומאוקראינה.

את התחרות מובילים ראש המרכז לרובוטיקה ע”ש לאומי פרופ’ משה שהם ומנהל המרכז ד”ר יבגני קורצ’נוי.

לקריאת הכתבה המלאה באדיבות דוברות הטכניון

לסרטון